🌿 Ficat sănătos - sfaturi și produse naturale pentru detoxifiere

🌿 Ficat sănătos - sfaturi și produse naturale pentru detoxifiere

Dacă te simți obosit, ai amețeli, grețuri sau dureri abdominale, cel mai probabil ai probleme cu ficatul, iar dacă în jurul taliei ai dispusă grăsime, cel mai probabil aceasta este prezenta și pe ficat.


Ficatul are o mulțime de funcții importante pentru organism, printre care se numără: procesarea nutrienților, producerea factorilor imunitari, echilibrarea rezervelor de energie, eliminarea compușilor toxici și lista poate continua.


Principalele metode pentru a menține un ficat sănătos:

FICAT SĂNĂTOS – post intermitent

Medicii recomandă să ținem un post intermitent, prin urmare ficatul are nevoie de pauze, astfel, dacă mâncam mult și des acesta nu are timp să se refacă și funcțiile sale în organism vor fi încetinite.


FICAT SĂNĂTOS - alimente cu conținut scăzut de zahăr

Trebuie să renunțăm la alimentele care conțin o cantitate mare de zahăr. Mai mult decât atât, sucurile din fructe, indiferent că sunt naturale sau carbogazoase, nu se pot compara cu fructele întregi, neprocesate.


FICAT SĂNĂTOS - reducem consumul de alcool

Trebuie să reducem consumul de alcool sau să renunțăm permanent la el. Alcoolul reprezintă un al doilea factor ce dăunează ficatului, zahărul fiind principalul dăunător pentru funcționarea corectă a ficatului.


FICAT SĂNĂTOS - alimente ce conțin colina

Trebuie să consumăm alimente ce conțin colina, un nutrient foarte important pentru sistemul nervos și, în special pentru ficat. Colina produce o substanță importantă pentru eliminarea colesterolui din ficat. Aceasta poate fi găsită în produsele din brânză fermentată, varza, brocolli, conopidă, fructe de mare, ouăle și organele de la animale (ficatul).


FICAT SĂNĂTOS - glutationul

O alta metodă de detoxifiere a ficatului este diversificarea surselor de hrana, așadar trebuie să cumpăram legume de la mai mulți producători, de exemplu vânzători diferiți de fructe și legume din piață.

Trebuie să consumăm cât mai multe alimente verzi bogate în vitamine, fibre, clorofilă care au proprietăți antiiflamatorii și antioxidante. Alimentele verzi nu trebuie să lipsească când se dorește un stil de viață sănătos.


În concluzie, organismele noastre au nevoie de o alimentație echilibrată pe termen lung. Ficatul are un rol extrem de important, care prezintă funcții fundamentale pentru o viață normala și sănătoasă.Vitaplus.ro - “Fericirea constă, în primul rând, în sănătate"

Review-uri - Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate pentru urmatoarea comanda.