Descopera istoria interesanta a parfumurilor

Descopera istoria interesanta a parfumurilor

Parfumul are o istorie captivanta. Primele dovezi ale aparitiei parfumului au aparut in Egiptul Antic, Mesopotamia si Cipru. Se mai spune ca regii Frantei foloseau parfum in exces pentru a ascunde lipsa de igiena. Mai mult de atat doamnele din inalta societate a Angliei se foloseau de parfumuri care miros frumos pentru a-si putea seduce partenerii.

     Descopera mai multe despre parfumuri

Cuvantul parfum este folosit si in prezent si provine din limba latina ”perfumus” care inseamna ”prin fum”. Istoria parfumului este aproape la fel de veche ca si cea a omenirii.

Cel mai vechi popor care a incorporat parfumul in istoria sa a fost poporul egiptean. Acestia au fost urmati apoi de chinezi, hindusi, israeliti,cartagineni,arabi, greci si romani.

Parfumurile cele mai vechi care s-au gasit au fost in Cipru si reclivele aveau aproape 4,000 de ani. Prima femeie din istorie care a produs un parfum a fost Tapputi.

Cine era aceasta Tapputi?

In anul 1200 iHr. in Mesopotamia, Tapputi utiliza uleiuri, flori si plante precum smirna sau chiparosul pe care le combina pentru a putea obtine uleiuri aromate. Aceasta femeie a ramas in istorie ca primul parfumier.

In Epoca Antica parfumurile aveau o anumita semnificatie si se considera ca persoanele care le foloseau erau protejate de rele.  In Antichitate oamenii foloseau uleiuri aromate pentru a-si arata veneratia fata de zei.  Sticla de parfum fost inventata in Egipt si egiptenii foloseau parfumurile in ritualurile lor religioase si ceremonii funerare. Dupa care parfumurile din Egipt au fost imprumutate si in Israel.

   Grecia si istorii interesante despre parfumuri

Legenda lui Homer sustine ca zeii Olympului i-au invatat pe oameni care sunt secretele fabricarii parfumurilor. In mitologia greaca apar numeroase scene in care zeitele prepara esentele mirositoare.

O alta legenda sustine ca trandafirul a fost initial o floare alba fara parfum, dar Venus s-a intepat intr-un spin si sangele zeitei a dat culoarea rosie trandafirului. In ceea ce priveste parfumul trandafirului se spune ca frumoasa floare a fost sarutata de Cupidon.

Tot in Grecia au aparut si primii comercianti de parfumuri care vindeau marfa in pietele elene sau mergeau din casa in casa cu aceste parfumuri. Tot grecii au fost cei care au dus parfumurile la Roma. In acele timpuri parfumurile erau folosite doar de nobili si aristrocrati. Romanii foloseau parfumurile atat pentru uzul personal cat si pentru ceremoniile religioase sau pentru parfumarea animalelor.

Parfumurile se bucura de un mare succes in prezent. Femeile de pretutindeni se folosesc de licorile parfumate pentru a se simti mai bine in pielea lor.

Parfumurile cele mai scumpe sunt cele realizate din uleiuri absolute. Cele mai costisitoare  ingrediente sunt: iasomia, trandafirul bulgaresc, moscul si orris-ul.

   Care este cel mai vandut parfum din lume?

Esti curioasa sa afli care este parfumul care se bucura de cel mai mare succes in randul femeilor? Atunci nu te mai tinem in suspans, ei bine parfumul care se bucura de cel mai mare succes este Chanel no 5. Creatoarea de moda Chanel si-a creat propria marca de parfum ale carei esente sunt trandafirii de mai, moscul sintetic si iasomia


Produse asociate


Review-uri - Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate pentru urmatoarea comanda.