Termeni si conditii

 

 

 1. DFINITII

Contract - reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Vanzatorul - HIRIS RETAIL GROUP S.R.L., cu sediul social in Str. Dumitru Slugeru 19, corp E, parter, spatiu comercial 3 (complex Doamna Ghica Plaza)., Sector 2, Bucuresti, avand Codul Unic de Inregistrare: RO33865092 si Numarul de Ordine in Registrul Comertului J40/14013/2014

Consumator (cumparatorul) - persoana fizica sau orice entitate juridica care isi creeaza un Cont in site-ul www.hiris.ro in vederea realizarii unei comenzi imediate sau viitoare.

Cont – sectiune a site-ului formata dintr-un user si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre cumparator. 

Distribuitor (operatorul economic din lantul de distributie) - o persoana fizica sau juridica,autorizata, care, in cadrul activititii sale profesionale, in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, fabrica, importa, transporta sau comercializeaza produse ori parti din acestea sau presteaza servicii.

Site – domeniul www.hiris.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre HIRIS si cumparator prin care cumparatorul transmite catre HIRIS, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.

Bunuri– orice produs sau serviciu, mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Voucher - reducerea oferita de vanzator sub forma unui cod promotional.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire lainformatiile continute de acesta.

 

 1. CONDITII DE UTILIZARE

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.hiris.ro by HIRIS Group implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. www.hiris.ro este administrat de catre HIRIS Group, SC HIRIS RETAIL GROUP SRL

Partenerul comercial al clientului persoana fizica sau juridica, Hiris.ro by HIRIS Group, are in proprietate, vinde catre clientii sai produsele prezentate pe site si incaseaza de la acestia contravaloarea lor. Hiris.ro by HIRIS Group furnizeaza bunurile si serviciile care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a acestor termeni si conditii. 

Hiris.ro isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor prevederi fara o notificare prealabila su fara precizarea motivelor.

Folosirea fara acordul vanzatorului a oricaror elemente regasite in acest site atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.

Pentru a se inregistra un cont pe site-ul www.hiris.ro, cumparatorul trebuie sa furnizeze datele personale corecte, actuale si complete, asa cum sunt acestea specificate in formularul de inregistrare.

In cazul in care cumparatorul va furniza date care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, vanzatorul are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul cumparatorului si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului.

Comerciantul poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul cumparatorului la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

Prin inregistrarea unui cont, cumparatorului i se va solicita sa furnizeze un nume de utilizator, o adresa de mail si o parola. Cumparatorul este responsabil de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele de utilizator al cumparatorului fiind integral in responsabilitatea cumparatorului.

Cumparatorul este de acord sa instiinteze vanzatorul imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele acestuia de utilizator.

 

 1. COMANDA

Cumparatorul poate efectua comenzi telefonic sau direct pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand apoi pasii in care va selecta modalitatea de plata si va introduce detaliile de contact si de livrare. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii acesteia, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

Dupa finalizare, detaliile comenzii se pot verifica atat in atasamentul mesajului de confirmare cat si in sectiunea istoric comenzi din contul de utilizator de pe site-ul nostru.

Prin finalizarea comenzii cumparatorul agreaza ca toate datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul emiterii facturii de catre vanzator. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune in urmatoarele cazuri: - neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului a tranzactiei, in cazul platii online cu cardul. - invalidarea tranzactiei de catre Integratorul de plati partener HIRIS. - datele furnizate de catre cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda, cu notificarea  cumparatorului la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna diferenta de suma.


 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala).

 

 1. POLITICA DE RETUR SAU INLOCUIRE

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Bunul achizitionat poate fi returnat numai daca este in aceeasi stare in care a fost livrat, inclusiv ambalajul. Nu se accepta pentru returnare produse care prezinta forme de consum sau uzura, cu ambalajul desfacut sau desigilat.

Procedura de retur presupune urmatorii pasi:

 • cumparatorul va trimite la contact@hiris.ro o cerere cu subiectul "cerere de retur" in care informeaza comerciantul cu privire la solicitarea de retragere din contract si in care se vor specifica datele cumparatorului, adresa de e-mail folosita la inregistrarea contului, numarul comenzii, numarul facturii si data emiterii, un cont IBAN in RON pentru returnarea sumei aferente produsului/ produselor;
 • in maxim 48 de ore cumparatorul va primi un e-mail pentru a confirma procedura de retur, in cazul in care cererea indeplineste conditiile obligatorii de aplicare pentru produsele achizitionate;
 • costurile returnarii coletului vor fi suportate de catre cumparator sau nu conform conditiilor de mai sus. Coletul va contine produsul/produsele si documentele care l-au insotit iar returnarea lui se va face prin firma de curierat rapid.
 • dupa sosirea produselor in locatia HIRIS, personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de retur;
 • rezultatele finale constatate vor fi comunicate cumparatorului prin e-mail in maxim 48 de ore de la primirea produsului/produselor, acestea facand referire si la taxele speciale aplicate daca este cazul in procesul de retur produse;
 • rambursarea contravalorii se va face prin transfer bancar, in cel mult 14 de zile de la data la care comerciantul aproba cererea de retur.

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de aplicare a procedurii de retur si presupun inlocuirea acestora, vanzatorul le va inlocui cu unele noi din modelul specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi fata de produsul vandut, acestea fiind fotografii preluate de la furnizorii nostrii la momentul creerii produselor in site. Fotografiile prezentate pot sa nu fie actualizate la infatisarea actuala a produselor. Pozele ambalajelor pot diferi in realitate fata de cele din pozele de pe acest site. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate fata de cele din pozele de pe site. Specificatiile tehnice  si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putand fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Nicio prezentare sau descriere nu obliga firma producatoare sau pe noi, comerciantul / furnizorul, in niciun fel fata de client. Inainte de a achizitiona un produs cereti in scris informatii de actualitate si exacte despre produs, ignorand ceea ce este descris si prezentat in site.

 

 1. TAXA DE TRANSPORT

Pretul final platit de client pentru livrarile prin curier este format din pretul produselor la care se adauga taxa de transport (15 RON). In cazul in care solicitati o livrare speciala in alta zona geografica decat cea in care firma de curierat cu care colaboram isi desfasoara activitatea, vanzatorul va comunica ulterior taxele suplimentare si timpul de livrare. 

Furnizorul nu percepe nici o taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. In situatia in care va sunt percepute taxe in plus, va rugam sa instiintati imediat vanzatorul la info@hiris.ro

 

 1. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al site-ului www.hiris.ro, incluzand texte, grafica, programe si orice alte date, este proprietatea Hiris.ro si/sau a asociatilor/partenerilor/furnizorilor sai si este protejat conform Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si a legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al SC HIRIS RETAIL GROUP SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Pentru a aporta o eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site va rugam sa ne contactati pe adresa de email: comercial@hiris.ro 

 

 1. DATELE PERSONALE

Hiris.ro respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului, oferta si politica firmei. La cererea scrisa a clientului, datele sale personale pot fi sterse din baza de date a vanzatorului.

 

 1. DREPT APLICABIL. LITIGII

Prin folosirea (vizitarea sau achizitionarea de produse) de pe site-ul www.hiris.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si  Hiris.ro si asociatii/ partenerii/ afiliatii sai. In cazul unor eventuale conflicte intre Hiris.ro si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. 

Link SOL (solutionarea online a litigiilor)

 

    10. RESPONSABILITATE

Hiris.ro by HIRIS Group nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site in scopul comercializarii acestora. De asemenea, imaginile care sunt prezentate pe site sunt cu titlu informativ, produsele efectiv livrate putand avea caracteristici diferite din punct de vedere al culorii, aspectul, etc.

Hiris.ro nu garanteaza, de asemenea, nici disponibilitatea a produselor afisate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu onora partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa momentana din stoc, epuizarea editiei, etc). In cazul in care clientul a achitat in avans comanda, acesta va primi inapoi suma achitata. In toate cazurile in care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediata a sumelor incasate deja de Hiris.ro, dar nu si alte despagubiri.

Valoarea maxima a obligatiilor site-ului www.hiris.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de Hiris.ro de la respectivul client. Dupa trecerea a 24 de ore de la expedierea produselor, site-ului Hiris.ro nu i se mai poate cere in nici un fel returnarea banilor.

Produsele, atunci cand este cazul, vor fi insotite de certificatul de garantie in original. Garantia legala este de 2 ani de la achizitie, pentru produsele de folosinta indelungata. 

Hiris.ro si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare pe site in ceea ce priveste preturile sau alte date/detalii legate de produse, direct sau indirect. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, site-ul www.hiris.ro isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

 

   11. PRETURI

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte.

Hiris.ro va putea desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site, promotii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime de catre Hiris.ro, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii si achizitionarea produselor, clientul accepta fara obiectii conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.


Pentru orice sesizare va rugam sa ne contactati la adresa de email: comercial@hiris.ro 

 

Echipa site-ului: www.hiris.ro by HIRIS Group