Intrebari frecvente


Care este diferenta dintre Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette si Eau de Colonie? Ce inseamna EDP, EDC, EDT?


Parfum (extract de parfum) detine cea mai mare concentratie de componente mirositoare, 15% -30% compusi aromatici si 85% alcool etilic.
Eau de Parfum (EDP) contine 10-20% compusi aromatici si 90% alcool etilic. Aceasta concentratie este cea mai folosita in cazul parfumurilor de dama. 
Eau de Toilette (EDT) contine 4-10% extract diluat in 80-90% alcool etilic. Aceasta varianta este cea mai potrivita pentru a fi utilizata pe timpul zilei. 
Eau de Colonie (EDC) contine 3-5% uleiuri esentiale diluate in aproximativ 70% alcool etilic. Are cea mai slaba concentratie si mirosul dureaza 2-4 ore. Chiar daca la noi nu se comercializeaza foarte des aceasta varianta, trebuie sa stiti ca in America Apa de Colonie este cea mai des utilizata si este considerata de ei ca Apa de Parfum.

 

 

Ce este un tester?

 

Testerele sunt variante publicitare, fabricate cu scopul de a completa promovarea produselor retail (produse destinate vanzarii).
Parfumurile tester
 contin acelasi produs pe care il gasiti in sticla obisnuita de parfum, dar ele sunt comercializate de producatori la preturi mai mici deoarece nu au cheltuieli de marketing pentru cutie. Astfel se explica pretul mai mic al unui tester fata de parfumul sigilat.

Testerele vin de la producator ambalate intr-o cutie simpla de carton de culoare maro sau alba, pe cand parfumul normal este prezentat intr-o cutie cu un design specific parfumului. Unele testere au capac peste pulverizator, altele nu. Rolul capacului este de a proteja pulverizatorul parfumului, dar lipsa acestuia nu duce la alterarea sau la evaporarea parfumului.

In ceea ce priveste calitatea produsului in sine, nu exista nicio diferenta intre tester si produsul destinat vanzarii, explicatia fiind foarte simpla: producatorul se bazează pe testere pentru a convinge potentialul cumparator de calitatea parfumului. Deci ar fi nefavorabil producatorului de a prezenta un parfum mai slab (ca tester) decat in sticlele de parfum normale (cele sigilate).

Toate tparfumurile tester comercializate sunt vandute exact in forma in care sunt furnizate de producator, fara sa fie desfacute, incercate sau modificate ca prezentare.

 

 

Sunt produsele de pe site-ul www.hiris.ro originale?

Atat parfumurile, cat si cosmeticele de pe www.hiris.ro sunt achizitionate de la producatori/furnizori autorizati care furnizeaza produsele si in magazine din mall-uri sau centre comerciale.

 

 

De ce sunt produsele de pe site-ul www.hiris.ro  atat de ieftine?

 

Aceasta este o intrebare foarte frecvent adresata de cate clientii nostri.

Da, este adevarat, preturile produsele noastre sunt in unele cazuri cu pana la 70% mai mici decat cele pe care le gasiti in magazinele comerciale.

Magazinul online www.hiris.ro lucreaza cu marje de adaos foarte mici. Costurile de intretinere, chirie, angajati, etc ale unui magazin online sunt mult mai mici decat cele ale magazinelor din mall-uri sau centre comerciale.

 

Cum trebuie pastrat parfumul?

 

HIRIS.ro recomanda ca parfumul sa fie pastrat in locuri ferite de lumina, caldura si umiditate. Daca doriti sa pastrati intacta aroma unui parfum trebuie sa urmati cativa pasi foarte simpli. In primul rand conteaza camera unde este pastrat, de cele mai multe ori parfumul fiind tinut in baie, ceea ce este foarte gresit. Baia are fluctuatii de temperatura si umiditate crescuta, ceea ce dauneaza esentei parfumului. Cel mai bun loc este intr-un sertar ferit de lumina, caldura si umiditate. Pastrati recipientul bine inchis pentru a evita evaporarea parfumului.

 

Cat timp pot folosi un parfum?

Cat timp nu ati desfacut ambalajul cutiei si nu ati pulverizat parfumul, acesta poate fi pastrat oricat doriti. Dupa ce ati desfacut parfumul, trebuie sa il folositi in maxim 3 ani, altfel isi va pierde din calitati. Trebuie sa tineti cont de cateva reguli de pastrare ale parfumurilor pentru ca ele sa isi pastreze mirosul pe tot parcursul folosirii: pastrati sticla intr-un loc uscat si intunecat. Caldura este un alt factor distrugator, deci pastrati parfumurile departe de temperaturile extreme. Locul de pastrare al parfumului trebuie sa fie ferit de umiditate.

 

Cum aleg parfumul potrivit?

 

Pentru a alege parfumul potrivit pentru Dumneavoastra sau pentru cineva caruia doriti sa ii faceti un cadou reusit, este bine sa stiti cateva lucruri care va pot fi de mare folos.

In primul rand trebuie sa stiti cate ceva despre familia din care face parte parfumul, etapizarea notelor parfumului (note de varf, note de mijloc, note de baza) si concentratia acestuia (apa de parfum, apa de toaleta, apa de colonie).

De asemenea, este important anotimpul pentru care doriti sa alegeti parfumul, perioada zilei cand va fi folosit, personalitatea dvs. sau a persoanei careia il oferiti si stilul vestimentar al acesteia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa site-ului: www.hiris.ro by HIRIS Group