Vitamina D - vitamina soarelui cu beneficii generale asupra sanatatii

Vitamina D - vitamina soarelui cu beneficii generale asupra sanatatii

Având în vedere faptul că iarna, vitamina D nu este absorbită suficient deoarece sursele alimentare sunt puține, cel mai probabil 80% din populație are nevoie să suplimenteze acest deficit prin administrarea orală de vitamina D.

Persoanele care nu se expun indeajuns la soare, cele cu tenul inchis sau varstnicii cu pielea imbatranita sintetizeaza cantitati mai mici de vitamina D, astfel facandu-si aparitia un deficit.

Cei cu afectiuni digestive absorb mai dificil grasimile si vitaminele liposolubile iar cei care tin diete pot fi expusi la deficienta de Vitamina D. Este o vitamina liposolubila cu rol de crestere a absorbtiei intestinale atat a calciului și magneziului, cat si a ionului fosfat si are o importanta deosebita pentru sanatatea generala a oaselor, dintilor si a muschilor.

Beneficii pentru un sistemul imunitar puternic
Pricipalul rol al Vitaminei D este echilibreaza sistemul imunitar. Astfel, aceasta reduce riscul organismului de a fi expus racelii, gripei si infectiilor respiratorii protejandu-ne de microbi si bacterii. Mai mult decat atat, ajuta sistemul imunitar sa functioneze in parametri optimi, prin urmare ajuta in lupta impotriva microbilor, protejandu-ne de viroze si pneumonii prezente in sezonul rece.

Beneficii pentru scaderea riscului bolilor cronice
Un alt rol extrem de important al Vitaminei D este scaderea riscurilor si gravitatea bolilor precum: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, bolile cardiovasculare, bolile autoimune, alergiile, astmul, detresa respiratorie acuta (ARDS) la infectia cu COVID si lista poate continua.

Beneficii impotriva depresiei
Vitamina D joaca un rol important impotriva starilor de depresie, avand ca beneficiu imbunatatirea starii de spirit. Este binecunoscut faptul ca, in acest sezon, soarele nu este prezent in vietile noastre, acest lucru avand un impact major in acest caz. De aceea Vitamina D vine in ajutorul nostru, reducand starile depresive, in zilele mohorate. Este recomandata persoanelor meteosensibile, a caror stare de spirit depinde de vreme.

Beneficii pentru un somn linistit
Un al rol deosebit de important al vitaminei D este cel de imbunatatire al duratii si calitatii somnului. Studiile clinice demonstreaza faptul ca nivelul scazut de vitamina D este asociat si cu afectiuni precum tulburari de somn. Mai mult decat atat, un nivel optim de vitamina D imbunatateste semnificativ calitatea somnului, astfel putem avea un somn linistitor, care previne riscul aparitiei bolilor de toate felurile.

Beneficii pentru refacerea nivelului hormonal
Un alt beneficiu al Vitaminei D este faptul ca aceasta contribuie la refacerea nivelurilor hormonale, astfel marind masa musculara, libidoul si potenta.

Necesarul de vitamina D pentru organism
Nivel de vitamina D in corp recomandat la adulti: 46 ng/ml la adulti.
Nivel de vitamina D in corp recomandat pentru femeile insarcinate: 59 ng/ml.

In concluzie, Vitamina D este ideala pentru buna functionare a sistemului imunitar, scaderea riscului bolilor cronice, imbunatateste starea de spirit, aduce beneficii majore unui somn linistit si ajuta la refacerea nivelului hormonal.


Review-uri - Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate pentru urmatoarea comanda.