Descopera beneficiile aduse de jocul Lego

Descopera beneficiile aduse de jocul Lego

Lego este un joc legendar de care este imposibil sa nu fi auzit. Prima aparitie a Lego-ului a iesit la lumina in anii 30 si de atunci a reusit sa se mentina in topul preferintelor ale adultilor dar si ale copiilor. Acesta nu trebuie sa fie privit precum un simplu joc de construit, din contra este un mod placut de relaxare si de antrenare a mintii.

   Cine este fondatorul companiei Lego?

Te-am facut curios? Atunci trebuie sa stii ca Lego este o companie infiintata in anul 1932 de Ole Kirk Christiansen, un templar iar denumirea acesteia vine de la abrevierea cuvintelor daneze “ leg godt” care inseamna “ joaca bine”.

Conducerea acestei companii a fost transmisa de la tata la fiu iar in prezent este detinuta de Kjeld Kirk Kristiansen, nepotul fondatorului.

Lego a ajuns sa fie al treilea producator de jucarii din lume ca marime si mai mult de atat  a obtinut de doua ori distinctia de “ produsul secolului”. De-a lungul timpului Lego a cunoscut numeroase schimbari dar baza a ramas forma traditionala bazata pe principiul de unire.

Compania a ramas guvernata de aceleasi valori ca si in trecut si anume: creativitatea, distractia, invatarea, imaginatia, grija si calitatea.

Lego dezvolta gandirea matematica

Asa cum stii la matematica baza o consta rezolvarea tuturor problemelor. Cu piesele Lego este la fel ca si in matematica. Acest joc iti va antrena copilul sa fie concentrat si atent la detalii. Copilul tau va trebui sa incerce si sa gaseasca ce mai buna rezolvare. Acesta trebuie sa potriveasca toate piesele astfel incat rezultatul sa fie unul corect.

   Ajuta la cresterea respectului de sine

Este foarte posibil ca cel mic sa nu obtina rezultatul dorit la final desi s-a straduit ore intregi iar tu trebuie sa il sustii. Prin acest esec, copilul trebuie sa invete sa persevereze si sa nu se lase coplesit de rezultatul obtinut. In momentul in care isi va relua activitatea si va vedea ca a reusit sa duca la bun sfarsit Lego-ul se va simti mult mai sigur pe el.

Lego imbunatateste creativitatea celor mici

Jocurile Logo sunt disponibile pe categorii de varsta de la 1 an iar piesele de construit il vor ajuta pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia. Posibilitatile de combinare a pieselor sunt multimple si acest joc ii va da cateva batai de cap.

   Iata ce nu stiai despre Lego:

Caramizile Lego au aceeasi dimensiune ca cele produse initial – cele de 2x4

Caramizile din seturile Lego Duplo sunt de 8 ori mai mari fata de cele originale dar se pot conecta de acestea

In medie orice persoana de pe acest Pamant detine 86 de caramizi,

Numarul de caramizi vandute in anul 2012 ar putea inconjura Luna de mai mult de 18 ori

In anul 2012 au fost produse 45.7 miliarde de caramizi Lego care au fost produse intr-un ritm de 5.2 milioane pe ora

Prima figurina Lego a fost produsa in anul 1978

In anul 2009 in Marea Britanie a fost construita o casa in intregime din Lego

Cel mai mare set produs comercial de Lego este Taj Majal.


Produse asociate

Review-uri - Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate pentru urmatoarea comanda.